Bonsai in Cyprus


Φυτά1    Φυτά2 Εκδηλώσεις Links Επικοινωνία

          

Καλωσορίσατε στην ιστοσελίδα των φίλων των Bonsai  

Τι είναι τα μπόνσαϊ 

Η λέξη bonsai παράγεται από την λέξη "bon" που σημαίνει πιάτο , και την λέξη "sai" που σημαίνει δέντρο. Η ιστορία των μπόνσαι ξεκινά περίπου των 6ον αιώνα μ.χ. . Ζωγραφιές από την δυναστεία των T'ang στην Κίνα δείχνουν διάφορα δέντρα να μεγαλώνουν σε γλάστρες. Η τεχνική των μπόνσαι τελειοποιήθηκε από τους Ιάπωνες μέσα από το πέρασμα των αιώνων.

Φυσικά όχι όλα τα φυτά που μεγαλώνουν σε γλάστρες ονομάζονται Bonsai. Τα Bonsai έχουν εκείνα τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά όπως το σχήμα του κορμού τα μικροσκοπικά φύλλα η γλάστρα που όλα μαζί μας δίνουν την αρμονική εικόνα που ονομάζουμε Bonsai.

Tα μπόνσαϊ δεν είναι ακριβώς αντιγραφή (όπως π.χ. η φωτογραφία θα ήταν) των δέντρων που μεγαλώνουν στην φύση. Μπορούμε να τα χαρακτηρίσουμε  σαν δημιουργήματα του ανθρώπου που υποδηλώνουν το φυσικό περιβάλλον.

Στην Κύπρο δυστυχώς δεν υπάρχει διαδεδομένη η τεχνική αυτή και επίσης λόγω κλίματος δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλα τα δεντράκια που χρησιμοποιούνται σε άλλες χώρες.

Στόχος του ομίλου φίλων των Bonsai στην Κύπρο είναι να βοηθήσουν όσους ενδιαφέρονται να ασχοληθούνε με αυτή την ωραία τέχνη