ANΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΑΡ. 3 ΑΠΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ
Παρασκευή7 Δεκεμβρίου,  2001

ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ
ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ κ. ΝΙΚΟΥ ΡΟΛΑΝΔΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Συνεχίζοντας τις επαφές του ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νίκος Ρολάνδης στις Ηνωμένες Πολιτείες, είχε προχθές Τετάρτη στη Βοστόνη συνάντηση με στελέχη της μεγάλης εταιρείας υψηλής τεχνολογίας η οποία μελετά επέκταση της και εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών και ενδεχόμενα και στην Κύπρο. Τον κ. Ρολάνδη συνόδευαν στη Βοστόνη η Πρέσβειρα κα Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή, ο Εμπορικός Σύμβουλος κ. Δημοσθένης Δρουσιώτης, οι αξιωματούχοι του Υπουργείου Εμπορίου κ.κ. Γ. Μιχαηλούδης και Π. Παντελή και οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Κύπρου κ.κ. Α. Αλεξάνδρου και Χ. Σχίζας.

Σύμφωνα με τον κ. Υπουργό η εταιρεία IntelliSense είναι μια πολύ πρωτοποριακή εταιρεία που ενδιαφέρει την Κύπρο από τεχνολογικής κυρίως πλευράς. Έγινε επίσης, είπε ο κ. Ρολάνδης, ανταλλαγή απόψεων σχετικά με επέκταση της εταιρείας και στην Κύπρο. Οι αντιπρόσωποι του Πανεπιστημίου Κύπρου από την πλευρά τους αντάλλαξαν απόψεις με επιστήμονες της εταιρείας κατά την εκεί επίσκεψη τους σε θέματα της ειδικότητας τους.

Χθες το πρωί ο κ. Υπουργός επισκέφθηκε, συνοδευόμενος από εκπρόσωπο του Κυβερνήτη της Νέας Υόρκης κ. Πατάκι, την περιοχή της καταστροφής των διδύμων πύργων της Νέας Υόρκης από τις τρομοκρατικές ενέργειες της 11ης Σεπτεμβρίου.

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας παρακάθισε σε γεύμα εργασίας που παρέθεσε ο κ. Wallace Forbes, μέλος της οικογένειας Forbes που εκδίδει το γνωστό οικονομικό περιοδικό Forbes στο οποίο παρακάθισαν επίσης δημοσιογράφοι του περιοδικού. Στη διάρκεια του γεύματος συζητήθηκε το θέμα της υψηλής τεχνολογίας και τα προγράμματα που ενέκρινε πρόσφατα το Υπουργικό Συμβούλιο στην Κύπρο σχετικά με αυτό το θέμα.

Το απόγευμα ο κ. Ρολάνδης είχε συνάντηση με τον κ. Raymond Price Διευθυντή του Οικονομικού Ομίλου της Νέας Υόρκης (New Economic Club) στη διάρκεια της οποίας ο κ. Υπουργός ενημέρωσε σχετικά με την κυπριακή οικονομία. Ο Όμιλος ασχολείται με οικονομικά θέματα που αφορούν όχι μόνο τις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και άλλες Χώρες.

Ο κ. Ρολάνδης παραχώρησε επίσης συνεντεύξεις στις εφημερίδες Washington Post και Los Angeles Times.