[Αρχική Σελίδα] [Εισαγωγή] [Νέα Βιομηχανική Πολιτική] [Γιατί Ψηλή Τεχνολογία στην Κύπρο]
[Ερευνητικές Δραστηριότητες στην Κύπρο] [Πρόγραμμα Εκκολαπτηρίων] [Τεχνική Επιτροπή]
[Σεμινάρια] [Ομιλίες/Συνεντεύξεις] [Δίκτυο Κυπρίων Επιστημόνων (CSN)]
[Ανακοινώσεις] [Δεσμοί για την Κύπρο] [Άλλοι Δεσμοί] [Αγγλική Εκδοση]

 Καινοτόμες ιδέες για επιχειρήσεις

(Εφημερίδα "Φιλελεύθερος" Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, 2006)

Σε μια προσπάθεια να συμβάλει στην ανάπτυξη νέων επιχειρήσεων στη βάση καινοτόμων ιδεών αποσκοπεί ο Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας CyEC2007 που διοργανώνεται για 4η συνεχή χρονιά από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, με βασικούς χορηγούς την Κυπριακή Τράπεζα Αναπτύξεως και το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας Τουρισμού.

Ο Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας CyEC2007 είναι ένας διαγωνισμός Επιχειρηματικού Σχεδίου για τη σύσταση μιας επιχείρησης στον τομέα της τεχνολογίας και διεξάγεται με στόχο να ενθαρρύνει επιστήμονες, ερευνητές και φοιτητές να μετατρέψουν καινοτόμες ιδέες τους σε πρωτοπόρες επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας του αύριο. Ο Διαγωνισμός CyEC2007 είναι ανοικτός σε ομάδες από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν κάποια καλή επιχειρηματική ιδέα που αφορά τη χρήση υψηλής τεχνολογίας.

Oι διαγωνιζόμενοι δεν χρειάζεται να έχουν προηγούμενη πείρα σε ότι αφορά τη δημιουργία νέας επιχείρησης. Ένας από τους βασικούς στόχους του διαγωνισμού είναι να βοηθήσει τους διαγωνιζόμενους μέσα από συνεχή καθοδήγηση στην ετοιμασία του Επιχειρηματικού τους Σχεδίου, το οποίο θα υποβάλουν για αξιολόγηση σε κριτική επιτροπή απαρτιζόμενη από έμπειρους επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς και επενδυτές.
Ο νικητής του Διαγωνισμού CyEC2007 θα βραβευτεί με χρηματικό ποσό αξίας 6.000 λιρών, ο δεύτερος με 3.000 λίρες και ο τρίτος με 2.000 λίρες.

To εργαστήρι, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη βδομάδα, αποτελεί την επίσημη έναρξη του Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας CyEC2007, κατά την οποία θα επεξηγηθούν οι στόχοι και η διαδικασία διεξαγωγής του διαγωνισμού και θα δοθούν κατευθυντήριες γραμμές στους ενδιαφερομένους για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό. Στο εργαστήρι απηύθυναν χαιρετισμό ο καθ. Σταύρος Ζένιος, πρύτανης Πανεπιστημίου Κύπρου και ο δρ Ανδρέας Μολέσκης, γενικός διευθυντής Γραφείου Προγραμματισμού και πρόεδρος Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας.

Για τους στόχους του διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας CyEC2007 μίλησε ο δρ Σκεύος Ευριπίδου, καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής CyEC2007. Η δρ Λήδα Μαρδαπήττα-Χατζηπαντελή, διευθύντρια Τμήματος Επενδύσεων και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Κυπριακής Τράπεζας Αναπτύξεως και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής, ανέπτυξε το θέμα «Επιχειρηματική ιδέα». «Τεχνολογία και επιχειρηματικότητα - Εμπειρίες» ήταν το θέμα της ομιλίας της δρας Ισαβέλ Χρυσάνθου-Meta Imaging Centre (και η οποία είχε εξασφαλίζει πρώτο βραβείο στο Διαγωνισμό του 2003). Για τη «Χρηματοδότηση με επενδυτικά κεφάλαια» μίλησε ο Γιώργος Κιντής, διευθύνων σύμβουλος Auctor Capital (πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΝΕΟ και της IRF European Capital).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, τηλέφωνο +35722892700 ή/και να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του διαγωνισμού, www.cyec.cs.ucy.ac.cy

[Αρχική Σελίδα] [Σελίδα Ομιλιών / Συνεντεύξεων] [Πάνω]