[Αρχική Σελίδα] [Εισαγωγή] [Νέα Βιομηχανική Πολιτική] [Γιατί Ψηλή Τεχνολογία στην Κύπρο]
[Ερευνητικές Δραστηριότητες στην Κύπρο] [Πρόγραμμα Εκκολαπτηρίων] [Τεχνική Επιτροπή]
[Σεμινάρια] [Ομιλίες/Συνεντεύξεις] [Δίκτυο Κυπρίων Επιστημόνων (CSN)]
[Ανακοινώσεις] [Δεσμοί για την Κύπρο] [Άλλοι Δεσμοί] [Αγγλική Εκδοση]

Tο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ στην Κύπρο
Επιμέλεια Άγγελου Αγγελοδήμου
(Εφημερίδα "Σημερινή" 24 Δεκεμβρίου 2003)

H ανακοίνωση έγινε από τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο

Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, η Κυπριακή Κυβέρνηση ήρθε σε συμφωνία με το διασημότερο, ίσως, πανεπιστήμιο στον κόσμο, το Χάρβαρντ, για εγκαθίδρυση στην Κύπρο περιφερειακού επιστημονικού κέντρου ερευνών. Την ανακοίνωση της συμφωνίας έκανε χθες ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, από το βήμα της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΚΕΒΕ.

Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος ανακοίνωσε ότι «μετά από πολύμηνες προσπάθειες και έναντι σημαντικής δαπάνης, έχει επιτευχθεί καταρχή συμφωνία με το αμερικανικό Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, για εγκαθίδρυση στην Κύπρο περιφερειακού επιστημονικού κέντρου ερευνών για θέματα χρήσης υδάτινων πόρων, περιβάλλοντος και για άλλα εξειδικευμένα θέματα».

Για την επίτευξη της συμφωνίας είχαν έρθει στην Κύπρο επιστήμονες του Πανεπιστημίου και είχαν επαφές με τους υπουργούς Παιδείας και Εμπορίου. Όπως είχε αναφερθεί παλαιότερα, σε περίπτωση που επιτυγχανόταν η συμφωνία αυτή με το Χάρβαρντ, αυτό θα σήμαινε μεγάλη επιτυχία για την Κύπρο, καθώς το Χάρβαρντ για πρώτη φορά στην πολύχρονη ιστορία του δημιουργεί ένα τέτοιο κέντρο ερευνών εκτός των συνόρων της αμερικανικής ηπείρου.

Παράλληλα, το Κέντρο που θα δημιουργηθεί στην Κύπρο θα καλύπτει τόσο την Ευρώπη, όσο και την Αφρική.

[Αρχική Σελίδα] [Σελίδα Ομιλιών / Συνεντεύξεων] [Πάνω]